puszka.pl - pysznie!

Bigos wegetariański z suszonymi grzybami i śliwkami

Niedrogi, a przepyszny. Gorąco polecam !


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 8 osób

1,5 kg kapusty kiszonej
garść grzybów suszonych
2 cebule
2 łyżki oleju
garść śliwek suszonych
kilka ziaren jałowca
3 liście laurowe
imbir
sól

Przygotowanie:

Kapustę gotować na małym ogniu razem z opłukanymi suszonymi grzybami przez około 2 godziny. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać do bigosu w trakcie gotowania. Pod koniec gotowania dodać pokrojone śliwki, rozgniecione ziarna jałowca, liście laurowe i pozostałe przyprawy. Smacznego :-)! ! !
Nadesłał(a) Jagoda_1987, dnia: 2010-09-15 21:14:39.466
Źródło/autor przepisu: przepis zaczerpnięty z publikacji " Chrześcijaństwo a wegetarianizm " Wydawnictwo Vega!POL

Twoje zapiski: