puszka.pl - pysznie!

Polewa mleczno-kakaowa do ciast

Fajne wykończenie ciasta. Na to tylko jakaś kolorowa posypka bądź np. orzechy i mamy pyszny i ładny smakołyk :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 łyżki kakao
3 łyżki cukru (może być waniliowy)
kilka łyżek mleka roślinnego
ulubione przyprawy bądź kilka kropel aromatu

Przygotowanie:

Mleko podgrzewamy bądź, jeżeli mamy w proszku, to wyrabiamy z gorącą wodą. W innej miseczce mieszamy resztę składników czyli kakao, cukier, przyprawy (bądź aromat), dodajemy gorące mleko i energicznie mieszamy. Posmarować ciasto i gotowe.

Wskazówki i uwagi:

Ciasto przed polaniem polewą można posmarować dżemem.
Nadesłał(a) veganjihad, dnia: 2010-09-28 21:56:54.635
Źródło/autor przepisu: kuchnia eksperymentalna

Twoje zapiski: