puszka.pl - pysznie!

Zupa cebulowa z musztardą - wyjątkowo szybka

W zależności ile i jaką musztardę dodamy, taką mamy zupkę - od ostrej po łagodną.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

2 duże cebule
1 łyżka oleju do smażenia
kostka warzywna lub wywar warzywny
ok.1-2 łyżki musztardy

Przygotowanie:

Cebule kroimy w dużą kostkę (może być w talarki, jak kto woli), szklimy na oleju, zalewamy wodą tak aby zupa była dosyć gęsta, dodajemy kostkę warzywną i musztardę. Gotujemy jakieś 3-4 minuty i to wszystko.

Wskazówki i uwagi:

Nie potrzebujemy specjalnego przyprawiania ponieważ musztarda i kostka mają już w sobie sól.
Nadesłał(a) kamysz12, dnia: 2010-09-29 16:16:30.911
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: