100 g makaronu łazanki
1/4 cukinii
1/2 czerwonej papryki
kawałek korzenia selera
1/2 cebuli
ząbek czosnku
olej do smażenia
1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól
tymianek
oregano
Przygotowanie:
Kroimy drobno warzywa i czosnek. Wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i dusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie gotujemy al dente makaron łazanki.
Kiedy warzywa będą już miękkie, dodajemy do nich koncentrat pomidorowy oraz po szczypcie tymianku i oregano. Mieszamy i chwilę smażymy. Dodajemy makaron. Wszystko mieszamy i jeszcze trochę smażymy.
Nadesłał(a) moni,
dnia: 2010-10-10 22:19:46.045
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.