1 torebka kaszy jęczmiennej
2 garście "kiełków na patelnię" (mix soczewicy, fasoli mung i ciecierzycy)
1 nieduża papryka czerwona
kawałek pora
ząbek czosnku
olej do smażenia
przyprawy wedle uznania - ja sypnęłam dość swojsko:
- sól ziołowa
- pieprz
- pieprz ziołowy
- chili
- papryka słodka
Przygotowanie:
Kasze ugotować w osolonej wodzie.
Na dobrze rozgrzany olej w woku wrzuciłam kiełki, pokrojoną paprykę i pora oraz posiekany czosnek - przesmażyłam na dużym ogniu parę minut cały czas mieszając. Na koniec dorzuciłam ugotowaną kaszę i przyprawy, przemieszałam i siup na talerz.
Wskazówki i uwagi:
Do smażenia użyłam niedużej ilości oleju, więc na talerzu skropiłam kaszę oliwą z oliwek, bo nie lubię zbyt suchej - dla mnie pycha!
Nadesłał(a) vessna,
dnia: 2010-11-01 18:42:11.108
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.