puszka.pl - pysznie!

Oliwkowe pingwiny - najlepszy przepis na domowe przyjęcie

To bardzo prosty przepis witariański. Miłośnicy oliwek zwariują na widok pingwinów. Dobra zabawa i samopoczucie gwarantowane!


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

duże oliwki bez pestek na podstawę (tułów) pingwinów
mniejsze oliwki na główki pingwinów
marchewka
RAW masło orzechowe (surowe, nieprzetworzone)
+ wykałaczka z ozdóbką

Przygotowanie:

Obraną marchewkę pokrój na plasterki, z każdego wytnij trójkącik, który będzie dziubkiem. Pozostała część to stopy.

Z dużej oliwki wytnij trójkąt na biały "krawat", wypełnij masłem orzechowym brzuszek pingwina. Natnij małą oliwkę i włóż mały dziubek. Przy pomocy wykałaczki połącz główkę, brzuszek i stópki.

Wskazówki i uwagi:

Zdjęciowa instrukcja przygotowania pingwinów znajduje się na stronie www.rawfoods.pl w zakładce "przepisy".
Nadesłał(a) rawfoods, dnia: 2010-11-10 10:48:21.14
Źródło/autor przepisu: nasz witariański sklep www.rawfoods.pl

Twoje zapiski: