opakowanie roszponki (zwykle ok. 250 g)
garść orzechów włoskich
opakowanie wędzonego twardego tofu
oliwa do smażenia
czosnek
sos winegret: oliwa
ocet balsamiczny albo sok z cytryny
sól
pieprz
ewentualnie czosnek
Przygotowanie:
Na suchej patelni podprażyć orzechy.
Tofu pokroić w plastry i podsmażyć na odrobinie oliwy z czosnkiem (można też najpierw podsmażyć pokrojony czosnek, a potem osobno na tej samej oliwie tofu - może się wtedy bardziej zrumienić).
Roszponkę umyć i rozłożyć na talerzach. Na roszponkę rozłożyć tofu z czosnkiem i posypać prażonymi orzechami włoskimi. Składniki sosu zmieszać i polać sałatkę.
Nadesłał(a) mammalin,
dnia: 2010-11-13 12:26:43.597
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.