puszka.pl - pysznie!

Kotleciki z brązowego ryżu, marchewki i groszku


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

woreczek brązowego ryżu
ok. szklanka marchewki i groszku
sól
pieprz
zioła prowansalskie
bułka tarta lub mąka kukurydziana do zagęszczenia masy - ok. 3-4 łyżki
bułka tarta lub sezam lub otręby - jako panierka
olej lub oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Gotujemy ryż i oddzielnie marchewkę z groszkiem. Wszystko blendujemy. Ewentualnie można zostawić trochę warzyw (ok. 1/4) i dodać je po zblendowaniu. Masę doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i zagęszczamy ją.

Następnie formujemy kotlety, obtaczamy je w panierce i smażymy na oleju lub oliwie.
Nadesłał(a) misia13, dnia: 2010-11-27 23:50:55.903
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: