puszka.pl - pysznie!

Polewa czekoladowa do ciast


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

niecałe 50 g wegańskiej margaryny (może być też tłuszcz kokosowy - nie olej, tylko taki twardy tłuszcz)
1 szklanka cukru pudru
2 czubate łyżki kakao

Przygotowanie:

Najprostszą można zrobić w następujący sposób: niecałe 50g wegańskiej margaryny, szklankę cukru pudru i dwie czubate łyżki kakao stopić razem w garnku, potrzymać chwilę na małym ogniu i wylać na ciasto.

Wskazówki i uwagi:

Ważne: ogień nie może być duży, a polewę trzeba mieć cały czas na oku i dość często mieszać. W przeciwnym razie się przypali.
Nadesłał(a) CiastoWMiasto, dnia: 2010-12-09 21:10:33.705
Źródło/autor przepisu: http://wegestrefa.wordpress.com/2010/12/04/ciasto-w-miasto-relacja-i-przepisy/

Twoje zapiski: