puszka.pl - pysznie!

Grzanki ziołowo-czosnkowe z serem

Pyszna przekąska dla tych, co lubią chrupać:) Idealna także jako dodatek do zup typu krem.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

bagietka
masło
czosnek
zioła prowansalskie
sól (najlepiej morska)
kilka plasterków żółtego sera

Przygotowanie:

Bagietkę pokroić lekko na skos w kromki o grubości ok. 2 cm. Masło utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i solą. Każdą kromkę posmarować powstałym masełkiem i przykryć plasterkiem sera. Zapiekać na złoty kolor.

Wskazówki i uwagi:

Nie podaję konkretnych ilości składników gdyż proporcje należy zmodyfikować wg własnych potrzeb i upodobań smakowych. Mimo to polecam dodać jeden ząbek czosnku na 2 łyżeczki masła.
Nadesłał(a) dak0ta, dnia: 2010-12-14 23:23:00.522
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: