puszka.pl - pysznie!

Zupa jarzynowa wiosenna - ze szczawiem, sałatą i natką

Kuchnia francuska.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

3 ziemniaki
marchew
kilka liści sałaty
garść szczawiu
pół pęczka natki pietruszki
por
3 cienkie kromki chleba bez skórki
sól do smaku
kilka gałązek trybuli

Przygotowanie:

Do rondla wlać 1,5 litra wrzącej osolonej wody, dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i marchew oraz posiekane: sałatę, szczaw i pietruszkę. Gotować przez godzinę.

Po godzinie dodać pokrojonego w półplasterki pora i pokruszony chleb. Wymieszać i gotować jeszcze przez pół godziny.

Zdjąć z ognia, domieszać garść drobno posiekanej trybuli i zaraz podawać.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)

Twoje zapiski: