2,5 łyżeczki mąki sojowej
140 ml wody
55 g margaryny wegańskiej lub 70 ml oleju słonecznikowego
85 g cukru
2 łyżki kakao
2 łyżeczki przyprawy do piernika
1 łyżeczka cynamonu
szklanka mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia/sody oczyszczonej
Przygotowanie:
Mieszamy mąkę sojową z wodą do uzyskania kremowej lub płynnej konsystencji. Dodajemy olej, cukier, kakao, przyprawę do piernika i cynamon. Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia/sodę oczyszczoną.
Pieczemy 30 min. w temp. 200°C. Po wystygnięciu ciasta, kroimy w kosteczkę.
Wskazówki i uwagi:
Dla ozdoby możemy posypać cukrem pudrem, cukrem waniliowym lub cynamonowym.
Nadesłał(a) xgabrielllex,
dnia: 2010-12-21 21:14:55.553
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.