1 łyżeczka oliwy do smażenia
1 średnia cebula
1 cm kawałek imbiru
1/2 świeżej ostrej papryczki (ilość dostosować do własnych upodobań)
1-3 ząbki czosnku (ilość wg uznania)
1 łyżeczka mielonego kuminu
1 łyżeczka sproszkowanych nasion kolendry
1 łyżeczka kurkumy
1/2 łyżeczki cynamonu
sól
pieprz
Przygotowanie:
Warzywa pokroić - cukinię w ćwiartki średniej wielkości. Imbir i czosnek obrać ze skórki i posiekać.
Rozgrzać w garnku o grubym dnie oliwę. Wrzucić cebulę i smażyć 5 minut. Dodać imbir i papryczkę - smażyć kolejne 2 minuty. Dodać kumin, kolendrę, kurkumę. Smażyć razem około minuty.
Wrzucić cukinię i pokrojoną paprykę - smażyć około 5 minut co jakiś czas mieszając. Dodać pomidory w zalewie, wszystko dobrze wymieszać, dodać cynamon.
Wrzucić kotlety sojowe (suche lub namoczone) i cieciorkę. Dusić wszystko około 30 min.