puszka.pl - pysznie!

Papryka nadziewana pastą serową


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

1 duża papryka
2/3 kostki chudego sera białego
łyżka posiekanego szczypiorku
łyżka chudej śmietanki
plaster sera żółtego
sól
pieprz

Przygotowanie:

1. Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne, posolić.
2. Włożyć do średnio nagrzanego piekarnika, piec 10 minut.
3. Przygotować farsz: biały ser rozgnieść widelcem, posolić i popieprzyć, dodać szczypiorek i śmietanę.
4. Paprykę wyjąć z piekarnika, obrać ze skórki, napełnić farszem, przykryć plasterkiem sera żółtego, zapiec, aż ser się zarumieni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-06-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000

Twoje zapiski: