Kolorowa sałatka ryżowa z czerwoną fasolką, jajkami i curry
Jest to prosty przepis, który wymyśliłam przygotowując potrawy dla gości. Koniecznie chciałam połączyć curry z czerwoną fasolką, żeby wyszła z tego jakaś sycąca, nie ostra, ale i nie mdła w smaku sałatka.
torebka ryżu (ja lubię brązowy, ale dla wielu osób jest za twardy)
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
3 jajka na twardo
1 czerwona lub żółta papryka
czerwona cebula
curry
sól
pieprz
1-2 łyżki majonezu
natka pietruszki do posypania
Przygotowanie:
Ryż ugotować, ostudzony wymieszać z jedną lub dwoma łyżkami curry.
Pokroić drobno ugotowane na twardo jajka, paprykę i cebulę. Wymieszać z ryżem, dodać kukurydzę i fasolkę, przyprawić curry, solą i pieprzem, dodać jedną lub dwie łyżki majonezu, dobrze wymieszać, posypać posiekaną natką pietruszki.
Można jeść od razu lub schłodzić przed podaniem w lodówce.
Nadesłał(a) hobbit,
dnia: 2011-01-24 22:41:01.468
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.