puszka.pl - pysznie!

Krem karobowo-bananowy i polewa daktylowa do naleśników


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

krem karobowo-bananowy:
2 dojrzałe banany
4 łyżeczki karobu (ew. kakao, ale to już nie wyjdzie to samo)
6 łyżek wiórków kokosowych

polewa:
ok. 100 g (20-25 szt.) suszonych daktyli (najlepiej niesiarkowanych)
10 łyżek wody

Przygotowanie:

Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy karob, wiórki oraz odrobinę wody. Wszystko dokładnie mieszamy aż nabierze czekoladowego koloru.

Polewa: Daktyle wrzucamy do garnka i zalewamy 10 łyżkami wody. Gotujemy aż do rozgotowania daktyli. Całość dokładnie miksujemy.

Naleśnik smarujemy farszem, zwijamy w kopertę i polewamy polewą. Smacznego! :)
Nadesłał(a) Angienatela, dnia: 2010-01-25 16:53:26.175
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: