puszka.pl - pysznie!

Zupka krem z kukurydzy ze śmietaną i garam masala

Łatwa w przygotowaniu i pyszna !! (:


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

puszka kukurydzy
ok. 3/4 szkl. wody
garam masala
pieprz
sól
śmietana (można dodać też trochę słodkiej śmietanki)
pietruszka
ew. mąka do zagęszczenia

Przygotowanie:

Odcedzoną z puszki kukurydzę wrzucić do garnka, dodać przegotowaną wodę i miksować blenderem dosypując przyprawy z listy. Następnie zostawić na gazie mieszając, dodać śmietanę i pietruszkę. Smacznego! (:

Wskazówki i uwagi:

Gdyby zupka nie chciała odpowiednio zgęstnieć, można dodać trochę mąki z odrobina wody (:
Nadesłał(a) Dżasta-Kasiop, dnia: 2011-03-04 16:46:22.155
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: