pół filiżanki drobno posiekanej cebuli
pół filiżanki drobno posiekanej zielonej papryki
pół litra soku pomidorowego
2 średnie cukinie
pół puszki (ok. 25 dag) osączonej z zalewy kukurydzy
pół łyżeczki do kawy soli
2 filiżanki maślanki
Przygotowanie:
Do dwulitrowego rondla wsypać cebulę i paprykę. Zalać 50 ml wrzącej wody i gotować na małym ogniu przez 5 minut lub do zmięknięcia warzyw.
Dodać sok pomidorowy, 2 średnie cukinie pokrojone na ćwierćplasterki, kukurydzę i sól. Dusić wszystko pod przykryciem przez pół godziny.
Ostudzić, wymieszać z maślanką, przykryć i wstawić do lodówki. Podawać bardzo zimną.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)