młode lub małe ziemniaki, które można gotować w skórkach
kabaczki
marchewka
dużo pomidorów (może być koncentrat pomi)
szalotki
papryczki chilli
czosnek
curry
ew. tandori masala
sól
pieprz
ew. zioła
młode liście sałatkowego szpinaku
świeża kolendra
Przygotowanie:
Ziemniaczki kroimy na ćwiartki, a kabaczki i marchewkę na plasterki. Wrzucamy je do garnka razem z obranymi ze skórki pomidorami, szalotkami, papryczkami i czosnkiem. Przyprawiamy curry, odrobiną tandori masala, zalewamy do połowy wodą i dusimy ok. 40 minut na małym ogniu.
Następnie wrzucamy młode liście szpinaku i znowu dusimy ok. 20 minut.
Dodajemy sól i pieprz, a na koniec posiekaną kolendrę.
Nadesłał(a) gaga1,
dnia: 2011-04-28 23:04:22.663
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.