Budyń czekoladowy z awokado i bananów (Raw food, witariański)
Pyszny i kremowy, a bez mleka ;)
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:
awokado
2 średniej wielkości banany
4 łyżeczki kakao
3/4 szklanki wody mineralnej (150 g)
opcjonalnie:
- stewia, syrop (słód) z agawy lub miód
- wiórki kokosowe
- świeże owoce, np. arbuz
Przygotowanie:
Sposób wykonania jest bardzo prosty, składniki trzeba zmiksować w blenderze.
Cały sekret tkwi w ilości wody, dlatego najlepiej, jeśli najpierw dodacie pół szklanki wody i potem miksując na bieżąco ocenicie czy Wasz blender z takiej ilości jest już w stanie wyrobić kremową masę.
Jeśli awokado lub banany nie są dojrzałe może okazać się konieczne dodanie odrobinę stewii, syropu z agawy lub po prostu miodu. Po zmiksowaniu przekładamy na talerz i gotowe.
Wskazówki i uwagi:
Zadbajcie aby awokado i banany były dojrzałe, a kakao eko.
Deser dobrze smakuje posypany wiórkami kokosowymi i podany z arbuzem. Najlepiej zjeść go zaraz po przygotowaniu ponieważ awokado dość szybko ciemnieje. Bon appetit! :)
Twoje zapiski: