2 średniej wielkości buraczki
1 mały krzaczek mięty
1 mała czerwona cebula
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
sól morska
pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Buraczki trzemy na grubej tarce do warzyw i łączymy z rozdrobnioną (ale nie za bardzo) miętą. Następnie dodajemy POŁOWĘ drobno posiekanej cebuli. Kropimy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Przyprawiamy solą, pieprzem. Wszystko razem mieszamy. Próbujemy, czy smaki są już odpowiednio zrównoważone. Jeśli nie – dodajemy resztę cebuli.
Wskazówki i uwagi:
Propozycja podania: nakładamy na talerz porcję gotowanego, brązowego ryżu (w zależności od apetytu :)) i dwukrotną porcję buraczków, czyli np. kubek ryżu + 2 kubki buraczków. Gotowe :)
Nadesłał(a) RAWolucja,
dnia: 2011-05-08 14:22:20.624
Źródło/autor przepisu: http://rawolucja.pl/ - raw food po polsku :)