puszka.pl - pysznie!

Pokrzywa a`la szpinak - duszona z płatkami owsianymi i czosnkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

0,5 kg pokrzywy
1 cebula
2 łyżki płatków owsianych
3 łyżki oliwy/ oleju do smażenia
0,5 szkl. wody
3 ząbki czosnku
sól

Przygotowanie:

Pokrzywę przebrać, wypłukać i wrzucić na wrzątek na 2 minuty. Odcedzić.

Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju. Dodać płatki owsiane i pół szklanki wody. Gdy płatki się rozkleją, włożyć posiekaną pokrzywę. Doprawić wyciśniętym czosnkiem i solą.
Nadesłał(a) agnmid, dnia: 2011-05-08 22:24:58.162
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: