1 paczka makaronu ryżowego wstążki
1/2 litra bulionu warzywnego
1 mała cukinia
1 mała kapusta pekińska
1 brokuł
oliwa z oliwek do smażenia
przyprawy wg uznania (ja używam vegety natur do grillowanych warzyw)
Przygotowanie:
Makaron ryżowy zalewamy gorącym bulionem. Kiedy będzie miękki, odcedzamy (cześć bulionu można zlać do kubka - przyda się do podlania warzyw).
Cukinię kroimy w kostkę, kapustę pekińską w paski, a brokuł rozdzielamy na niewielkie różyczki. Warzywa wrzucamy na patelnię na rozgrzaną oliwę na ok. 5 minut. Podlewamy ok. pół szklanki bulionu, a kiedy wyparuje, dodajemy makaron, podsmażamy kolejne kilka minut. Doprawiamy do smaku.
Nadesłał(a) Annika,
dnia: 2011-05-15 19:09:49.727
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.