Rozłożony arkusz ciasta posmarować rozpuszczonym i przestudzonym masłem, a następnie posypać mieszanką cukru, cukru waniliowego i cynamonu.
Złożyć do połowy prawą i lewa stronę ciasta, jak książkę, posmarować masłem, posypać mieszanką i znowu złożyć, lekko dociskając. Powtarzać składanie do uzyskania 'rulonu'.
Włożyć ciasto na 10 minut do zamrażalnika. Następnie kroić w plasterki około 1 cm. Układać na blasze wyłożonej papierem w dużych odległościach. Piec ok. 15 min., obrócić w połowie pieczenia.
Wskazówki i uwagi:
Ciastka przed upieczeniem miały wymiary około 1cm na 2cm, po upieczeniu urosły do ~3cm na 5cm.
Zamiast mieszanki cukru można 'nadziać' palmiery masą z rozdrobnionych orzechów albo, na słono, posmarować musztardą i dodać orientalnych przypraw.
Nadesłał(a) magrusia,
dnia: 2011-05-27 21:34:58.391
Źródło/autor przepisu: zmodyfikowany z internetu