puszka.pl - pysznie!

Szybkie wegańskie tosty śniadaniowe z cebulką


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2 tosty

4 kwadratowe kromki chleba (ja używam często dwudniowego chleba razowego)
1 DUŻA cebula
1 łyżka oleju do smażenia
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
pieprz cayenne
szczypta soli

Przygotowanie:

Zaczynamy od farszu, który można przygotować nawet dzień wcześniej. Kroimy cebulę w kosteczkę (wielkość zależy od nas, ja wolę większe kawałki), podsmażamy na oleju, aż cebulka całkowicie zmięknie. Gdy cebula będzie już prawie gotowa, dodajemy paprykę, odrobinę pieprzu cayenne i sól (im więcej soli i pieprzu, tym bardziej wyrazisty będzie farsz - jeśli go nie doprawimy, będzie delikatny i słodki).

Opiekamy tosty: nakładamy farsz, przykrywamy drugą kromką pieczywa i wrzucamy do opiekacza. Podajemy ketchupem lub ulubionym sosem. Smacznego!
Nadesłał(a) fier, dnia: 2011-05-29 18:17:49.366
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: