2 papryki (kolor bez różnicy)
1 torebka brązowego ryżu
sól
1 łyżeczka jarzynki lub suszonych warzyw i innych przypraw
koperek (u mnie była łyżka stołowa)
odrobina masła lub oliwy
Przygotowanie:
Ugotować brązowy ryż (ja gotuję bez soli). Ugotowany wsypać do miski. Umyć i oczyścić 2 papryki. Górę papryki odciąć, pokroić w małe kosteczki, dodać do ryżu razem z Ziarenkami smaku (lub innej ulubionej przyprawy) i pokrojonym koperkiem.
Farszem napełnić papryki, obie wstawić do naczynia żaroodpornego, podlać wodą (tak 1 cm na wysokość). Na górę każdej papryczki nałożyć płaską łyżeczkę masła lub wlać odrobinę oliwy. Nakryć pokrywką i wstawić do mikrofali na 20 min. na maksymalną moc. Smacznego...
Wskazówki i uwagi:
Do tego farszu można dodać wędzonego sera, lub ładną kostkę innego ulubionego serka - też będzie smaczne.
Nadesłał(a) szokrana,
dnia: 2011-06-20 17:09:21.296
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.