puszka.pl - pysznie!

Makaron ze szpinakiem, tofu, pieczarkami i pomidorami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2-4 osób

1/2 opakowania makaronu świderki
1 opakowanie świeżego szpinaku
1 kostka wędzonego tofu
1/2 kg pieczarek
3 pomidory
pomidory suszone (z oleju)
1 cebula
3 ząbki czosnku
sól

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Na oliwie z suszonych pomidorów podsmażamy tofu, pieczarki i cebulę. Dodajemy czosnek i świeże pomidory pokrojone w plastry. Na końcu dodajemy szpinak, a po paru minutach ugotowany makaron. Smażymy przez parę minut.

Na koniec dodajemy sól, pieprz i pokrojone w paski suszone pomidory.
Nadesłał(a) agapotrykus, dnia: 2011-06-10 14:20:46.519
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: