puszka.pl - pysznie!

Szaszłyki: cukinia, pieczarki, papryka i tofu wędzone

Dobre danie na grilla.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

1 cukinia
10 pieczarek
20 pomidorków cherry
2 papryki różnokolorowe
tofu wędzone
+ patyczki do szaszłyków

marynata:
3 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
sól
pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa umyć, pokroić w kostkę (oprócz pomidorków). Pieczarki wystarczy na pół. Cukinię posypać solą, żeby puściła sok. W tym czasie pokroić tofu w kostkę. Cukinię wypłukać i osuszyć.

Nadziewać wszystkie produkty w dowolnej kolejności. Przygotować marynatę, posmarować szaszłyki. Piec na grillu ok. 20 minut, obracając.

Wskazówki i uwagi:

Proponuję podawać z dipem jogurtowym.
Nadesłał(a) fear77, dnia: 2011-06-20 22:09:35.758
Źródło/autor przepisu: Kamila

Twoje zapiski: