puszka.pl - pysznie!

Dziki ryż z salsą pomidorowo-cebulową na zimno (lub gorąco)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

ryż (ja używam ryż Tricolo z Uncle Bens, ponieważ tam jest ryż dziki, czerwony i biały)

salsa:
2 duże pomidory
1 duża cebula
sól
pieprz
ew. chili
trochę soku z cytryny

Przygotowanie:

Ryż gotujemy (tricolo gotuje się około 20 min.).

Pomidory oraz cebule bardzo drobno siekamy. Mieszamy oba składniki, dodajemy sól, pieprz oraz chili jeśli ktoś lubi na ostro. Na końcu dodajemy trochę soku z cytryny. Całość mieszamy z ryżem.

Wskazówki i uwagi:

Ja preferuję to danie na zimno. Można również salsę podgrzać i zrobić danie na gorąco.
Nadesłał(a) lovela5, dnia: 2011-06-27 12:10:51.665
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: