Sałatka "piernikowa" z serem pleśniowym, owocami i bakaliami
Moja fantazja. Najlepsze na gorąco ;)
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
dla 4 osób
ser pleśniowy President orzechowy
garść malin
gruszka
ciastka owsiane (u mnie Milka chocograins)
bakalie (u mnie Bakalland jumbo mix - orzechy laskowe, migdały, żurawiny, suszona wiśnia i rodzynki)
masło
przyprawa do piernika
Przygotowanie:
Serek kroimy w paski i kładziemy na talerzu w niewielkich odstępach. Gruszkę obieramy ze skórki i kroimy w paski, które wrzucamy następnie na patelnie z rozgrzanym masełkiem i przyprawą do piernika.. Gdy się już zarumienią, kładziemy miedzy ser.
W rondelku rozpuszczamy ciut masła, kroimy ciasteczka w małe kostki (w razie potrzeby można dolać wody) i dodajemy bakalie.. Robi się z tego taka papeczka :P którą nakładamy na gruszki i posypujemy całość malinkami ;)
Nadesłał(a) Dzik,
dnia: 2011-06-28 19:17:31.336
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.