20 szt. papieru ryżowego
100 g grzybów suszonych
2 cebule
mała kapusta pekińska
3 marchewki
średni seler
200 g sera żółtego
sos sojowy
ostra papryka chilli
koperek
natka pietruszki
sól
pieprz
olej do smażenia
oliwa z oliwek
bazylia
Przygotowanie:
Grzyby gotujemy około 30 minut, wyjmujemy i kroimy w drobną kosteczkę. Cebulkę i grzyby podrumieniamy na złoto z odrobiną oleju. Kapustę, marchewkę i selera kroimy w drobną kosteczkę, delikatnie dusimy z odrobiną sosu sojowego, ostrą papryczką chilli, koperkiem i pietruszką. Składniki farszu mieszamy razem, dodajemy ser starty na tarce, sól i pieprz do smaku.
Papier ryżowy namaczamy w letniej wodzie. Nakładamy farsz, zawijamy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy około 10 minut.
Po wyjęciu ozdabiamy serem oraz skrapiamy sosem z oliwy z oliwek z papryką, koperkiem, bazylią.
Nadesłał(a) edward13,
dnia: 2011-07-02 15:11:33.655
Źródło/autor przepisu: Edward Hajduk