Przepyszny poncz owocowy, idealny podczas gorących wieczorów we dwoje. Ochłodzi, a zarazem nieziemsko podgrzeje atmosferę!
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 6 osób
1/2 arbuza
1 puszka ananasa w kostkach
1 puszka brzoskwiń
2 cytryny
1 szkl. ulubionego wina musującego lub piwa imbirowego
+ kostki lodu
+ 1 limonka
+ liście mięty
Przygotowanie:
Odkroić skórę od arbuza, następnie pokroić go w kosteczki (odrzucając pestki) i wrzucić do miski. Dodać ananasy i brzoskwinie z puszek, wymieszać. Owoce zalać sokiem, który pozostał nam z puszek. Wycisnąć sok z cytryn. Dolać ok. szklankę wina lub szklankę piwa imbirowego.
! Dodać odrobinę serca i gotowe! :-)
Podawać w salaterkach lub dużych kieliszkach udekorowanych plasterkami limonki, z kostkami lodu w środku. Na wierzch można jeszcze położyć listek mięty. Do tego małe widelczyki lub łyżeczki.
Wskazówki i uwagi:
Przygotowując poncz na przyjęcie dla większej ilości osób warto pozostawić go w szklanej misie.
Nadesłał(a) anna9234,
dnia: 2011-07-02 15:33:36.86
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.