puszka.pl - pysznie!

Tortille pszenne z warzywami i pastą z czerwonej fasoli


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

5 tortilli pszennych (ja używam gotowych)
dowolne warzywa

pasta:
puszka czerwonej fasoli
czerwona cebula
ząbek czosnku
1/2 papryczki pepperoni
świeża pietruszka
sól
pieprz
zioła prowansalskie
oliwa z oliwek (ok. 5 łyżek)

Przygotowanie:

Na patelni na 2 łyżkach oliwy z oliwek smażymy cebulę i czosnek. Wrzucamy do blendera, dodajemy fasolę, papryczkę pepperoni, pietruszkę, sól, pieprz, zioła prowansalskie i resztę oliwy z oliwek. Wszystko miksujemy.

Na podgrzanych tortillach układamy warzywa, wedle uznania - im więcej tym lepiej :) Dodajemy pastę i zawijamy. Smacznego :)
Nadesłał(a) dejagata, dnia: 2011-08-16 14:12:06.64
Źródło/autor przepisu: mój blog - http://foodpornveganstyle.blogspot.com

Twoje zapiski: