Wszystko wymieszać (można blenderem) i smażyć na gorącym teflonie bez tłuszczu.
farsz
Pieczarki czyścimy, część kroimy, a część trzemy na tarce. Na patelni przysmażamy (z odrobiną oliwy) cebulkę, dodajemy pieczarki i przyprawy. Dusimy około 15 minut.
Wskazówki i uwagi:
Proponuję przygotować najpierw farsz, a później smażyć naleśniki. Kładziemy pierwszego naleśnika na dużym talerzu, nalewamy chochlą kolejną porcję na patelnię i w tym czasie smarujemy pieczarkami tego usmażonego, przykrywamy kolejnym itd. Nic nie trzeba zapiekać, wystarczy później przekroić powstałą "lazanię" na tyle porcji, ile nam trzeba i przełożyć na czyste talerzyki. "Lazania" trzyma się kupy, nic się nie rozwala.
Nadesłał(a) koralina,
dnia: 2011-11-01 19:24:20.441
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.