opakowanie makaronu penne
300 g pieczarek
1 mała cebulka
3 pomidory
3 różnokolorowe papryki
1/2 brokuła
puszka kukurydzy
sos (przecier) pomidorowy
300 g sera gouda
oliwa do smażenia/ pieczenia
sól
pieprz
bazylia
curry
+ natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
Makaron gotuję, pozostawiam do wystygnięcia. Pieczarki myję, kroję w plastry, przyprawiam solą i pieprzem, smażę z posiekaną cebulką. Pod koniec smażenia dodaję pokrojone w kosteczkę pomidory i paprykę. Brokuła gotuję, dzielę na kawałeczki.
Naczynie żaroodporne smaruję oliwą z oliwek, wsypuję makaron i wszystkie warzywa, przyprawiam, mieszam dokładnie, zalewam sosem pomidorowym, a wierzch posypuję żółtym serem. Zapiekam ok. 30 minut w temperaturze ok. 180°C. Dekoruję świeżą natką pietruszki.
Nadesłał(a) kwiatek21,
dnia: 2011-09-14 21:32:39.518
Źródło/autor przepisu: Katarzyna Kwiatkowska