150 g kalafiora
150 g fasolki szparagowej
1 średnia marchewka
1 średnia cebula
4 liście kapusty pekińskiej
1 mały por
olej do smażenia
3-4 łyżki sosu sojowego
przyprawy do smaku (np. sól, pieprz)
100 g makaronu sojowego
masło do smażenia
2 jajka
Przygotowanie:
Ugotować na parze kalafiora w małych różyczkach, fasolkę szparagową oraz marchewkę pokrojoną w kostkę - mają być półtwarde.
Rozgrzać tłuszcz, podsmażyć na nim cebulę pokrojoną w kostkę, dodać kapustę pekińską pokrojoną w kostkę większą od cebuli, pora w plasterkach oraz pozostałe warzywa (tj. kalafiora, fasolkę, marchewkę). Dodać sos sojowy oraz przyprawy do smaku. Całość smażyć ok. 10 min. często mieszając.
W czasie smażenia warzyw przygotować makaron sojowy według przepisu na opakowaniu. Najlepiej jest go nieco pokruszyć. Gdy makaron jest gotowy, można go jeszcze lekko podsmażyć na patelni na maśle. Jajka roztrzepać i wylać na patelnię. Wymieszać i smażyć całość do momentu aż jajka się lekko zetną.
Nadesłał(a) julenkaaa,
dnia: 2011-09-21 16:05:23.385
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.