Makaron z orientalnym, aromatycznym sosem, orzechami nerkowca i brokułem
Szybki, zbilansowany posiłek.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 1 osoby
175 g chińskiego makaronu (np. Chow Mein Noodles)
12 g orzechów nerkowca
4 małe różyczki brokuła
sos:
1 łyżeczka posiekanej kolendry (może być suszona)
1 mały zmiażdżony ząbek czosnku
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka słodkiego sosu chilli
1 łyżeczka sosu sojowego
1/2 łyżeczki octu balsamicznego (niekoniecznie)
1 łyżka oliwy
1 łyżka wody
pieprz syczuański (lub ewentualnie czarny)
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Brokuła podzielić na różyczki i podgotować. Składniki sosu zmieszać razem.
Połączyć makaron z orzechami, brokułami i sosem. Smacznego!
Twoje zapiski: