puszka.pl - pysznie!

Sałatka z kapusty kiszonej i fasoli z zieleniną

Pyszna i szybka sałatka, a do tego bomba witaminowa :)) Mega dawka witaminy C, która, chroniąc przed przeziębieniem, jest zbawieniem dla naszego organizmu w jesienne dni. Składniki sałatki są tak dobrane, żeby nam się wszystko pięknie wchłaniało. I tak wraz z każdą zjedzoną łyżką dostarczymy sobie wielu witamin i minerałów. Smacznie i zdrowo!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

0,5 kg kapusty kiszonej
puszka/szklanka fasoli (obojętnie jakiej, osobiście polecam białą)
pęczek szczypiorku (można zastąpić porem)
garść kiełków
odrobinę oleju, polecam olej lniany

Przygotowanie:

Kapustę kiszoną wyjąć z opakowania i pokroić. Fasolę odcedzić. Szczypiorek drobno posiekać. Składniki połączyć i wymieszać razem z solidną garścią kiełków i olejem.

Wskazówki i uwagi:

Kapustę, jeśli nie mamy własnej, najlepiej kupować sałatkową - dodają do niej odrobinę startej marchewki, która też fajnie wygląda i smakuje w sałatce.
Nadesłał(a) kasiaonline, dnia: 2011-09-22 15:24:35.183
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: