Pyszna i szybka sałatka, a do tego bomba witaminowa :)) Mega dawka witaminy C, która, chroniąc przed przeziębieniem, jest zbawieniem dla naszego organizmu w jesienne dni. Składniki sałatki są tak dobrane, żeby nam się wszystko pięknie wchłaniało. I tak wraz z każdą zjedzoną łyżką dostarczymy sobie wielu witamin i minerałów. Smacznie i zdrowo!
Kapustę kiszoną wyjąć z opakowania i pokroić. Fasolę odcedzić. Szczypiorek drobno posiekać. Składniki połączyć i wymieszać razem z solidną garścią kiełków i olejem.
Wskazówki i uwagi:
Kapustę, jeśli nie mamy własnej, najlepiej kupować sałatkową - dodają do niej odrobinę startej marchewki, która też fajnie wygląda i smakuje w sałatce.
Nadesłał(a) kasiaonline,
dnia: 2011-09-22 15:24:35.183
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.