opcjonalnie:
kilka cząstek pomarańczy lub 2 krążki ananasa z puszki
Przygotowanie:
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, jabłko (można obrane, ja wolę ze skórką) ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy kiełki lucerny i słonecznika (ile chcemy), imbir, siemię lniane oraz oliwę – wszystko razem mieszamy.
Na rozgrzaną suchą patelnię wrzucamy ziarna słonecznika i prażymy aż się trochę przyrumienią. To samo robimy z sezamem. Gdy wystygną, wsypujemy do sałatki i delikatnie mieszamy.
Do sałaki możemy dodać również pokrojone w małe kawałki cząstki pomarańczy lub ananasa z puszki - będzie miała oryginalniejszy smak. Smacznego!!!
Nadesłał(a) jopi,
dnia: 2011-09-26 21:13:48.465
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.