4 średniej wielkości ziemniaki
50 g fasoli mung (namoczonej)
1 niewielkie jabłko
2 łyżki posiekanej naci pietruszki
1 łyżka posiekanych ogonków liściowych nasturcji
sól
troszkę pieprzu
sos: 1 łyżka oleju kukurydzianego
1 łyżka jogurtu
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować, odcedzić, pokroić w kostkę. Fasolę ugotować, wszystko przestudzić i wymieszać z pokrojonym w kostkę jabłkiem i pozostałymi składnikami sałatki. Olej z jogurtem dobrze wymieszać i dodać.
Wskazówki i uwagi:
Oczywiście próbowałam też zupełnie po wegańsku, czyli bez tego jogurtu - też da się zjeść, ale to już nie to. Ogonki liściowe nasturcji można chyba zastąpić jakimś ogórkiem lub grzybkiem?
Nadesłał(a) Marta Jermaczek,
dnia: 2000-09-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.