1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego
2 jajka
ok. 4 łyżki mąki
2 łyżeczki czerwonego pesto
ok. 50 g sera typu Grana padano (do utarcia)
2-3 łyżki pokrojonej zieleniny (opcjonalnie)
sól, pieprz, bazylia, oregano
olej do smażenia
Przygotowanie:
Serek wymieszać z żółtkami i pesto. Ubić pianę z jajek. Pianę dodawać po łyżce do serka z żółtkami i pesto, stale mieszając.
Stopniowo dodawać mąkę, aż całość zrobi się "kleista". Dodać utarty na grubych oczkach ser, przyprawy (nie żałować!) i zieleninę (ja użyłam szczypiorku). Nakładać łyżką na gorący olej, smażyć z obu stron. Można podawać ze śmietaną.
Smacznego :)
Nadesłał(a) hugable,
dnia: 2011-10-12 20:38:00.98
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.