puszka.pl - pysznie!

Rosół wegański

Rosołek dobry na przeziębienie i na zimne dni oraz oczywiście na wegański niedzielny obiad ;)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: Na 4 os.

marchew,
por,
pietruszka,
seler,
cebula (opalona)
przyprawa typu "warzywko" (trzeba patrzeć na skład, czasem może zawierać również mleko!)
odrobina oleju
sól i pieprz
lubczyk i reszta przypraw według uznania

Przygotowanie:

Gotujemy warzywa razem z przyprawami, opalamy cebulę i dodajemy do gotującego się wywaru, dodajemy dwie łyżki oleju lub oliwy. Kiedy warzywa zmiękną, przyprawiamy do smaku i gotowe!

Wskazówki i uwagi:

Rosół zdrowy, smakuje rewelacyjnie - oszukałam już niejedna osobę jedząca mięso ;) Nadaje się do jedzenia z makaronem i do picia :)
Nadesłał(a) tyyslaa, dnia: 2011-11-02 19:17:11.65
Źródło/autor przepisu: Martyna

Twoje zapiski: