nadzienie: 1 mała cukinia
1/2 czerwonej cebulki
1 mały strąk czerwonej papryki
1/2 szklanki zielonego groszku
200 g tofu
125 mleka sojowego naturalnego bez cukru
2 łyżki soku z cytryny
2 czubate łyżki mąki z ciecierzycy
1 czubata łyżka mąki ryżowej
3 łyżki posiekanego szczypiorku
2 posiekane ząbki czosnku
2 łyżeczki ziół prowansalskich
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować i wyłożyć nim foremkę od tarty.
Cukinie pokroić w krążki, paprykę w paski, a cebulę z kosteczkę. Pokrojone warzywa wymieszać z groszkiem. Pozostałe składniki zmiksować razem w blenderze, tak aby powstał nam sos.
Ciasto wypełniamy warzywami, zalewamy sosem i pieczemy przez ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do ok. 190 st. C.