kotlety sojowe a la schabowe (10 sztuk)
sezam
sos sojowy ciemny
sól, pieprz, odrobina curry
kostka warzywna (ja miałam kostkę curry)
Przygotowanie:
Kotleciki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, najlepiej w kostce curry. Ok. 40 ml sosu sojowego mieszamy z sezamem tak, aby utworzyła się konsystencja jajka. Kotleciki kolejno maczamy w powstałej zawiesinie, wrzucamy na dobrze rozgrzany tłuszcz (dowolnie do wyboru, byleby nie smalec ;p) Smażymy tak, aby sezam zbyt mocno się nie przypalił.
Wskazówki i uwagi:
Podawałam z warzywami (cebula, por, cukinia - podsmażone, do tego pędy bambusa, marynata w stylu chińskim tao tao i pół pomidora do zakwaszenia, na koniec czosnur!) + odrobina curry i inne dowolne przyprawy.
Nadesłał(a) polciaaa,
dnia: 2011-11-05 04:58:57.825
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.