puszka.pl - pysznie!

Kotlety z bakłażana

Bakłażana nie trzeba piec. Kotleciki są rewelacyjne!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

bakłażan/y
mąka razowa pszenna lub orkiszowa
oregano
czosnek
sól
opcjonalnie ser feta

Przygotowanie:

Bakłażana obrać, pokroić w dużą kostkę i gotować ok. 15 minut, tak żeby zrobił się miękki i ciemny. Po ugotowaniu odcedzić. Zmiksować blenderem ręcznym lub posiekać drobno nożem.

Dodać sporo oregano, zmiażdżony czosnek, pokruszony ser feta (dla lakto-wege) i mąki tyle, żeby uzyskać masę na kotlety. Dosolić do smaku. Formować kotlety i normalnie smażyć.
Nadesłał(a) Iwo-na, dnia: 2011-11-07 21:22:32.486
Źródło/autor przepisu: Sibille

Twoje zapiski: