puszka.pl - pysznie!

Ciasto czekoladowe... z czekoladą

Proste, wilgotne i pyszne!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: na tortownicę lub keksówkę

300 g mąki
250 g cukru (dowolnego, ja robię zawsze z trzcinowym)
15 g proszku do pieczenia
4-6 łyżek kakao
cukier waniliowy lub aromat
100 ml oleju
350 ml wody lub mleka roślinnego (uważam, ze z mlekiem smakuje lepiej)
100 g gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Suche składniki wymieszać. Dodać olej i mleko - zmiksować. Na koniec domieszać łyżką pokruszoną czekoladę. Piec w 180°C ok. 45-60 minut w tortownicy lub keksówce.
Nadesłał(a) luna-77, dnia: 2011-11-26 07:28:02.796
Źródło/autor przepisu: http://www.rezeptefuchs.de/Rezepte/Saftiger_Schokoladenkuchen_10172

Twoje zapiski: