- pół opakowania mrożonego szpinaku
- pół opakowania mrożonych brokułów
- 2 cebule
- odrobina tłuszczu do smażenia cebulki (u mnie masmix niskotłuszczowy)
- przyprawy
- opakowanie ciasta francuskiego
Przygotowanie:
Brokuły gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i kroimy na małe kawałki. W rondelku rozmrażamy szpinak z przyprawami, lekko podduszamy.
Cebule kroimy w kawałki, solimy i przysmażamy na DOSŁOWNIE małej łyżeczce tłuszczu. Wszystkie warzywa mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia (dlatego ja to wszystko zrobiłam wczoraj wieczorem).
Rozwijamy ciasto francuskie, nakładamy farsz i zwijamy roladę. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut w temp. 200 st. C.
Wskazówki i uwagi:
Pod koniec pieczenia można położyć plasterek serka żółtego na wierzch.
Nadesłał(a) koralina,
dnia: 2011-11-30 18:58:18.543
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.