puszka.pl - pysznie!

Ryż brązowy z kapustą

Zainspirowane jednogarnkowcem Ryfki :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

- woreczek ryżu brązowego
- 30 dag kapusty białej poszatkowanej
- 30 dag fasolki szparagowej (żółtej, u mnie mrożona)
- puszka pomidorów krojonych (jak całe to należy je "podziabać" na mniejsze kawałki)
- pół słoiczka koncentratu pomidorowego
- przyprawy wg uznania

Przygotowanie:

Ryż zalać wrzątkiem z solą i gotować wg instrukcji na opakowaniu. Fasolkę szparagową i kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody. Dodać pomidory i koncentrat oraz przyprawy, wymieszać.

Jeśli nazbierało się wody należy ją odlać. Ugotowany ryż połączyć z warzywami.

Wskazówki i uwagi:

Im dłużej stoi tym mniej "sosu", ryż wchłania płyny.
Nadesłał(a) koralina, dnia: 2011-11-30 18:56:17.38
Źródło/autor przepisu: http://puszka.pl/przepis/6075-jednogarnkowiec_z_biala_kapusta_ryzem_i_pieczarkami.html

Twoje zapiski: