puszka.pl - pysznie!

Wegański biszkopt bez tłuszczu

Osobiście przepisu nie przetestowałam, ale wiem, że są tutaj osoby lubiące "bez tłuszczu", dlatego go podaję.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

180 g mleka sojowego (lub innego roślinnego)
150 g mąki
80 g cukru
2 opakowania cukru waniliowego lub aromat waniliowy
2 łyżeczki maki sojowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać/zmiksować.
Piec około 20 minut w 180 st. C.

Wskazówki i uwagi:

Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, zamknąć ją i przyciąć wystający papier. Po upieczeniu ciasto natychmiast wyjąc z formy, odwrócić i oderwać papier pociągając go możliwie równolegle do ciasta.
Nadesłał(a) Iwo-na, dnia: 2011-12-11 11:39:35.286
Źródło/autor przepisu: http://www.rezeptefuchs.de/Rezepte/Tortenboden_ohne_Fett_393

Twoje zapiski: