puszka.pl - pysznie!

Zupa z soczewicy ze szpinakiem (prawie indyjska)

Niesamowicie szybka i sycąca zupka.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

500 g czerwonej soczewicy
2 duże garści świeżego szpinaku
70-100 ml mleka kokosowego
kumin
sól

Przygotowanie:

Soczewicę zalewamy wodą, dosypiemy kuminu wg upodobań (ja lubię tylko lekką nutę kuminu, więc wsypuję pół łyżeczki) i gotujemy przez ok. 10 minut. Solimy do smaku, dolewamy mleka kokosowego i wrzucamy szpinak. Wymieszamy, gotujemy przez ok. 1 minutę (aż szpinak zwiędnie) i gotowe :)

Wskazówki i uwagi:

Zupkę można posypać zieloną pietruszką, wypróbować inne przyprawy indyjskie itd.
Nadesłał(a) Hadudka, dnia: 2011-12-22 21:05:32.099
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: